Realisatie 18 duurzame appartementen ‘ter Heerdtshof’ en nieuwbouw bibliotheek te Vaassen

In het centrum van Vaassen heeft Bouwbedrijf van Laar, in opdracht van OnzeBouwmeester, 18 nieuwbouw appartementen en een bibliotheek gerealiseerd op de hoek van de Dorpsstraat met het ter Heerdtspad. De appartementen voldoen aan een hoge mate van duurzaamheid en zijn van alle gemakken voorzien.

 

Locatie

Met de komst van 18 appartementen en de bibliotheek naar het dorpscentrum, op de locatie van het voormalige garagebedrijf Wielink, neemt de nieuwbouw een voorname plaats in. Het nieuwbouwplan sluit naadloos aan op het Centrumplan Vaassen 2017 en geeft een impuls aan het dorpscentrum met de omschrijvingen origineel, kleinschalig, levendig, gastvrij, aangenaam wonen en verblijven. Vanaf dit adres is alles dichtbij: op loopafstand liggen de winkels, de markt, de terrasjes, de kerk, het kasteel en het dorpshuis.

 

Architectuur

Geïnspireerd door de statige herenhuizen uit het verleden aan de Dorpsstraat, heeft architectenbureau Van Erken Calandt het project ‘ter Heerdtshof’ vormgegeven.
Er is bij het ontwerp gekozen voor een portiekontsluiting van de appartementen, waardoor geen galerijen nodig zijn. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk gevelbeeld. De appartementen hebben een goede ligging. In het ter Heerdtspad is de aflopende bouwhoogte van drie naar twee bouwlagen en de gevel onderverdeling in harmonie met de aanwezige woningen. De ruimte aan het ter Heerdtspad komt ten goede aan het uitzicht en leefklimaat van de bestaande en de nieuwe woningen.

 

Duurzaam

Tijdens de bouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen en de investeringen in duurzaamheid zijn direct zichtbaar: zonnepanelen, standaard zonwering om opwarming in de zomer te voorkomen, puien met triple-beglazing en infiltratiekratten voor regenwater in de bodem. Daarnaast zijn de appartementen niet voorzien van een gasaansluiting. Verwarmen en (ver)koelen van de individuele appartementen geschiedt met een geavanceerd verwarmingssysteem. De eigen warmtepomp in het appartement wordt per entree/trappenhuis aangesloten op een bodembron voor warmte- en koudeopslag in de bodem. Het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp wordt gecompenseerd door de opbrengst van de eigen zonnepanelen van ieder appartement.

 

Garantie

De appartementen zijn gebouwd onder Woningborg garantie.

Meer informatie leest u op: https://www.terheerdtshof.nl


Terug naar 'Nieuwbouw'