Nieuwbouw robuuste, houten tuinkamer op de Veluwe

Bij een vrijstaande villa, midden op de Veluwe, heeft Bouwbedrijf Van Laar deze prachtige tuinkamer gebouwd. De opdrachtgever wou een warm onderkomen voor de koudere dagen en tevens een transparante plek om op warme zomerse dagen de verkoeling op te zoeken aan het zwembad.

 

De tuinkamer bestaat uit een houten bouwsysteem, wat ik de eigen werkplaats van bouwbedrijf Van Laar is vervaardigd. De eiken constructie vormt de basis van het geheel en deze robuuste constructie blijft mooi in het zicht. De vloer en wanden zijn geïsoleerd en aan de voorzijde is de tuinkamer voorzien van een prachtige grote glazen schuifwand om het ultieme buitengevoel te ervaren.

 

Het dak van de tuinkamer is uitgevoerd met PV-panelen wat er voor zorgt dat deze uitbreiding ook nog eens energie oplevert. De achterzijde van de tuinkamer is uitgevoerd met een berging voor het tuingereedschap en een plaats om de vuilcontainers uit het zicht op te slaan.

 

Voor deze werkzaamheden heeft Bouwbedrijf Van Laar de gehele coördinatie verzorgd van onder andere ook de wijzigingen aan de tuin en de aanleg van een extra terras inclusief schutting en beregening.

 

Ontwerp: VBJ architecten

https://www.vbj.nl/


Terug naar 'Nieuwbouw'