Transformatie kantoorpand naar 23 zorgwooneenheden

In Zeewolde heeft Bouwbedrijf van Laar een bestaand kantoorpand getransformeerd naar 23 zorgwooneenheden. De zorgwooneenheden bestaan uit 17 studio’s en 6 appartementen. Met deze transformatie zijn er nieuwe woningen gerealiseerd wat hard nodig is in de huidige tijd van woning schaarste.

 

De zorgwoningen zijn gesitueerd in een bestaand kantoorpand wat bestaat uit 3 verdiepingen. Deze waren van binnen voor een groot deel vrij ingedeeld met lichte scheidingswanden, waardoor het pand constructief veel vrijheid heeft. Het pand is daarom in het begin volledig gestript aan de binnenzijde, de bestaande inrichting is voor een groot deel verwijdert en ook de systeemplafonds zijn gedemonteerd. Op de trappenhuizen en liftschacht na was het pand daarna zo goed als leeg.

 

Nadat de sloopwerkzaamheden waren uitgevoerd is er gestart met het volledig opnieuw indelen van de verdiepingen. De studio’s en appartementen zijn volledig opnieuw opgebouwd inclusief prefab badkamers en keukens. De woningen zijn verhuur klaar opgeleverd en de algemene ruimtes zijn volledig afgewerkt inclusief vloer-, wand- en plafondafwerking. Ieder appartement of studio heeft zijn eigen installatie dus ook daarvoor is een hoop werk verzet.

 

Op de begane grond van het pand zijn aan de achterzijde inpandige bergingen gerealiseerd, zodat de bewoners ieder hun eigen inpandige bergruimte hebben. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling inclusief laadpunten voor de elektrische fietsen en zijn er een aantal appartementen met een tuintje buiten. De werkzaamheden aan de buitenkant zijn beperkt gebleven tot het herstellen van beschadigingen aan de gevels, een aantal bouwkundige wijzigingen aan de gevels en het vernieuwen van de dakbedekking.

 

Een prachtige klus waar we met trots op terug kijken. Wij danken onze opdrachtgever voor zijn vertrouwen in ons en wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier toe.


Terug naar 'Wonen'