Renovatie en verduurzaming jaren '70 woonhuis te Vaassen

In Vaassen heeft Bouwbedrijf Van Laar deze jaren '70 woning gerenoveerd en verduurzaamd. Een mooie klus waarbij de woning gemoderniseerd is met het behoud van de jaren '70 stijl en hij qua techniek helemaal is bijgetrokken naar de eisen van deze tijd.

 

Nadat de gehele begane grond is gestript en de keuken, badkamer en toilet gesloopt zijn is er gestart met de opbouw van de binnenkant. De woonkamer, keuken en hal zijn voorzien van vloerverwarming en een tegelvloer van keramisch pakket. De keuken is geheel gemoderniseerd inclusief alle techniek en op de verdieping is een nieuwe badkamer gerealiseerd. Ook de binnendeuren, wandafwerking en de afwerkingen zoals plinten en vensterbanken zijn vernieuwd.

 

Buitenom is de woning volledig verduurzaamd. Alle beglazing is vervangen voor nieuwe HR++ beglazing met zelfregulerende ventilatieroosters. Daarbij zijn alle draaiende delen en buitendeuren ook vervangen. De kap is van binnenuit na-geïsoleerd en voorzien van gipsbeplating met een lichte afwerking. De spouw is gevuld met parels en de begane grondvloer is na-geïsoleerd vanaf de onderzijde. De houten gevelbekleding is verwijderd, in het raamwerk wat daarachter zit is een nieuwe hoogwaardige isolatie aangebracht en daaroverheen zijn nieuwe kunststof geveldelen aangebracht.

 

Voor de uitvoer van de isolerende maatregelen maakt de opdrachtgever gebruik van de ISDE-subsidie die vanuit het Rijk beschikbaar wordt gesteld voor het verduurzamen van bestaande woningen.

 


Terug naar 'Wonen'