Verbouw woning te Apeldoorn

Deze woning uit 1914 had een beperkte ruimte op de verdieping door de lage goothoogte, met als gevolg een loopruimte op de verdieping die erg krap was. De opdrachtgever had daarom de wens om de woning uit te breiden in de vorm van het verhogen en verlengen van de gehele bovenverdieping.

 

Het bestemmingsplan bood de ruimte om de goothoogte met 80 cm en de nokhoogte met 150 cm te verhogen. Die ingreep is uitgevoerd door ons bedrijf, nadat wij geselekteerd waren uit de BouwGarant aannemers. Door het plan wat aan te passen werd de prijs binnen de budgetbegroting gebracht, waarna de omgevingsvergunning door VBK uit Beekbergen kon worden ingediend.

 

Met een goede planning en heldere afsprake over de zelfwerkzaamheid van de opdrachtgever is het project gezamenlijk tot stand gebracht. Om de overlast tot een minimum te beperken is er gebruik gemaakt van veel prefab elementen die in onze werkplaats waren geprefabriceerd.

 

Door onze opdrachtgever is het gehele bouwproces als zeer soepel ervaren. De betrokkenheid van het gehele bedrijf viel hen op en dat vertaalde zich in een eindresultaat waar zij erg gelukkig mee zijn.

 

Ontwerp: VBK Architecten Beekbergen


Terug naar 'Wonen'