Nieuwbouw apotheek en tandheelkundigcentrum te Hattem

Op de plaats van de oude Albert Heijn in Hattem is een combinatie van Apotheek en Tandheelkundig Centrum gebouwd. Bouwbedrijf Van Laar kreeg het vertrouwen, om in bouwteam, samen met betrokken partners deze mooie voorziening in Hattem tot stand te brengen.

 

Op de begane grond bevindt zich de Apotheek van de heer Zwaan, met de ingang aan de parkeerplaatszijde. Op de verdieping bevindt zich een tandheelkundig centrum, welke zijn eigen ingang heeft aan de voorzijde van het gebouw. Naast de apotheker worden in het pand drie tandartsen van de combinatie Muller en Van Steenbergen gevestigd, maar ook specialisten van de Isala klinieken, waaronder een kaakchirurg, een endodontoloog en een tandprotheticus.

 

De constructieve basis van het gebouw is een staalconstructie met betonnen schilvloeren. Het binnenblad is van rode holle baksteen metselblokken en het buitenblad van baksteen. Het dak is voorzien van dakelementen met een felsdak uitstraling. De grote onderhoudsarme aluminium puien zorgen voor voldoende daglicht.

 

Het gebouw heeft een robuuste uitstraling gekregen en is prominent aanwezig op de hoek van de Vechtstraat en Hessenweg in Hattem.

 

Ontwerp: Hamhuis architecten BNA Hardenberg


Terug naar 'Verzorgen'