Renovatie Dorpshuis De Hezebrink te Emst

Bouwbedrijf Van Laar heeft het vertrouwen gekregen om als hoofdaannemer renovatie van het Dorpshuis De Hezebrink tot uitvoer te brengen. Samen met de andere lokale en regionale bedrijven is er een prachtige multifunctionele voorziening gerealiseerd die de “Huiskamer” van Emst is geworden, zoals voorzitter Gert Buitenhuis aangaf.

 

De totale renovatie is gefaseerd uitgevoerd om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk huurders behouden konden blijven tijdens de verbouwperiode van circa 1,5 jaar.

 

Bouwbedrijf Van Laar is gestart met de realisatie van een geheel nieuwe sportzaal met kleedkamers en berging op de plaats waar voorheen de peuterspeelzaal was gesitueerd. In dit deel is het zo genaamde stapelbouwsysteem, met gebruik van kalkzandsteenelementen, toegepast en bestaat de dakvloer uit een zware betonvloerconstructie waarin ook rekening is gehouden met instortvoorzieningen voor turn- en gymatributen. Ook geluid was een belangrijk aspect omdat de harmonie deze ruimte ook gebruikt als oefenruimte.

 

Aan de voorzijde is het dorpshuis uitgebreid en is een ontmoetingsruimte met bar gesitueerd. Een ruime entree met een aansprekende toegangspartij biedt toegang tot de centrale gang van waaruit alle ruimten bereikbaar zijn en waar ook de nieuwe lift is gerealiseerd voor de bereikbaarheid van de bowlingruimte en schietbanen in de kelder. Achter de ontmoetingsruimte is een nieuwe professionele keuken gerealiseerd die voldoet aan de moderne eisen.

 

Alle overige zalen en ruimten zijn gerenoveerd zoals de hoofdzaal cq. gemeenschapsruimte, jeugdontmoetingsplek, kinderdagverblijf, podiumzaal en alle bijbehorende sanitaire voorzieningen.

 

De Hezebrink heeft zijn functie als centrale ontmoetingsplek in Emst versterkt door zijn multifunctionaliteit en  moderne, uitnodigende uitstraling. Een unieke en prachtige gemeenschapsvoorziening voor Emst.

 

Ontwerp: Bouwontwerp De Jong Vaassen


Terug naar 'Ontspannen'