Nieuwbouw t' Lenneps Erf te Veessen

In de prachtige natuur van Veessen heeft de aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld het agrarisch landschap in de regio aanzienlijk veranderd.
Erf Bos, gelegen aan De Stege 1a in Veessen was 1 van de agrarische bedrijven die na de realisatie van de hoogwatergeul zou ophouden te bestaan.

 

Bouwbedrijf Van Laar heeft vlakbij de hoogwatergeul op de voormalige boerderij-locatie een beheerderswoning met 6 recreatie-eenheden gerealiseerd ten behoeve van de toekomstige camping met ecolodges.

 

Het plan, genaamd ’t Lenneps Erf heeft een natuurlijke stijl en laat veel facetten van de oude boerderij zien. Zo heeft de oude silo een nieuwe plek in het geheel gekregen en is het centrale gebouw, herbouwd in de vorm van de oude kapschuur.

 

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij ’t Lenneps Erf. Zo is het gebouw verwarmd door middel van een palletkachel en vloerverwarming. Veel van de constructie is in het zicht gebleven om zo een industrieel en extra stoer uiterlijk te geven. Zo is de overkapping gebouwd van eiken gebinten en zijn de verdiepingsvloeren gemaakt van hout.

 

Architect: Inktviz


Terug naar 'Ontspannen'