Uitbreiding en verbouw Christelijke Basisschool 't Mozaïek te Vaassen

De bestaande school werd te klein en voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Vandaar dat deze basisschool grondig is verbouwd en uitgebreid. Dat betekende slopen van de begane grond midden in één van de vleugels en deze, ondersteund door een nieuwe paalfundering, tussen de bestaande bebouwing in, weer opbouwen met bovendien een extra verdieping. Daarnaast is de gebouwvleugel ook nog verlengd.

 

Opvallend aan het nieuwe gebouw is het bijzondere gebogen dak, bestaande uit enkele gelamineerde gebogen houten spanten voorzien van een "groendak". Hierdoor heeft de hoofdopzet een bijzondere uitstraling gekregen. Verder zijn alle puien vervangen en is de school van binnen totaal nieuw ingericht.

 

Zowel bij het ontwerp, als bij de uitvoering, is het veel aandacht besteed aan duurzaamheid en een gezond binnenmilieu. Zo is het ronde dak bijvoorbeeld voorzien van een sedum dakbedekking. Naast een bijdrage aan de duurzaamheid, heeft dit dak ook elk seizoen een andere kleur, wat uitstekend past bij de verschillende kleuren die ook de kozijnen hebben gekregen. Met de keuzes in verwarming- en ventilatie installaties is een goed binnenklimaat gecreëerd welke tevens bijdraagt aan energiebesparing.

 

Tijdens de verbouw is de school open gebleven. Dit betekende veel aandacht voor het voorkomen van overlast en extra zorg voor de veiligheid van leerlingen en onderwijzend personeel. Het resultaat is een modern gebouw met een bijzondere uitstraling en een optimale leeromgeving.

 

Ontwerp: De Jong bouwkundig ontwerp en tekenbureau Vaassen


Terug naar 'Leren'