Renovatie CBS De Schakel te Harderwijk

De christelijke basisschool De Schakel in Harderwijk was toe aan een renovatie. Bouwbedrijf Van Laar heeft het vertrouwen gekregen om dit project ten uitvoer te brengen. De school heeft weer een eigentijdse uitstraling krijgen en er is een leervriendelijkere omgeving  te ontstaan volgens het Frisse Scholen concept.

 

Van de Poel architecten heeft het ontwerp voor de renovatie uitgewerkt. Doordat het project gefaseerd is uitgevoerd hebben de leerlingen en hun leerkrachten zeer minimale overlast van de verbouwing ondervonden en is de school tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik gebleven. De fasering bestond uit 5 fases waar 3 steigerfases in opgenomen zijn. Om dit te realiseren is er goede samenwerking noodzakelijk met het bestuur, Van de Poel, Van Laar en overige betrokken partijen. Van Laar heeft hierbij de opdracht gekregen om  de totale coördinatie van het project op zicht te nemen, waaronder  het opstellen en bewaken van de overallplanning van de gefaseerde renovatie.

 

Werkzaamheden

Tijdens de eerste vier fases zijn de lokalen en toiletgroepen aangepakt. Naast het vervangen van onder andere de kozijnen, daken en gevelbekleding werden intern de technische installatie, plafonds en vaste inrichting vervangen. Vervolgens zijn de trappenhuizen, de entree en de kantoren en nevenruimtes gemoderniseerd. Zo heeft de school van binnen en buiten weer een complete eigentijdse uitstraling gekregen.

 

Ontwerp: Van de Poel architecten

Foto’s: projectmanager Van Laar   


Terug naar 'Leren'