Restauratie molenaarswoning Vrieze's Erfgoed te Wapenveld

De molenaarwoning bij molen de Vlijt in Wapenveld was door jaren leegstand en lekkages in zeer slechte staat. Wij hebben deze boerderijachtige woning gerestaureerd en geschikt gemaakt voor een nieuwe bestemming met kantoor en expositie functie. Naast de functionele financiele drager voor behoud van deze molenaarswoning voor de toekomst, heeft deze restauratie het erfgoed weer zijn historische prachtige uitstraling gegeven. Eén van de parels van Wapenveld.

 

Uitgevoerde werkzaamheden zijn het vervangen van de dakconstructie met behoud van de bestaande pannen, herstel van de vloerconstructies, reparatie van het stucwerk, herstellen van deuren, ramen en kozijnen en vervanging waar herstel niet mogelijk was. Verder is het hele pand geschilderd in de traditionele kleuren.

 

Wij hebben deze opdracht in bouwteam uitgevoerd, zodat wij konden meedenken over de beste uitvoering en onze kennis van traditionele bouwwijze en materialen konden gebruiken. Het resultaat is een pand wat zijn traditionele uitstraling heeft terug gekregen maar wel geschikt is voor de nieuwe gebruiksfunctie.

 

Ontwerp: 19 Het Atelier architecten Zwolle


Terug naar 'Leren'