10 Appartementen "Villa Taberna" te Heerde

VERKOCHT! Bouwbedrijf Van Laar realiseert in opdracht van Van Vemde Projectontwikkeling 10 appartementen aan de Bonenburgerlaan in Heerde. 

 

Locatie

De Bonenburgerlaan in Heerde is al eeuwen een aansprekende ader voor wonen, winkelen en werken. In 1633 bouwde Van Boinenburg het landhuis op zijn landgoed, de Bonenburgerlaan ontstond en werd steeds belangrijker. De waardering blijkt uit de omschrijvingen als: markante entree, herkenbaar, groen, voornaam, authentiek, aantrekkelijk, uitnodigend, aangenaam verblijven, fl aneren, ruimte voor ontmoeting, kleinschalig, levendig , sfeervol, gastvrij, winkelstraat, woonwijk en centrum. Door het samenvoegen van de percelen van de voormalige woon-winkelpanden van Westenberg en Donkervoort-Dijkslag is het mogelijk Villa Taberna te realiseren. Vanaf dit adres is alles lekker dichtbij: op loopafstand o.a. de winkels, de terrasjes, de markt, de kerk en het cultuur/dorpshuis.

 

Architectuur en privacy

De vormgeving van Villa Taberna sluit naadloos aan bij de genoemde karakteristieken van de Bonenburgerlaan. De plattegronden zijn samen met architect Paul van Erken Calandt met zorg gekozen en bieden allen veel wooncomfort.

10 appartementen in 3 bouwlagen worden ontsloten door 2 entree’s/lift- trappenhuizen per 5 appartementen, waardoor de privacy zo optimaal mogelijk blijft. Deze 3- en 5 kamerappartementen hebben een netto gebruiksoppervlakte van 80.7 t/m 163 m².

Ieder appartement heeft op het terrein 1 berging, het eigen parkeerterrein omvat 17 parkeerplaatsen voor bewoners en hun bezoekers.

 

Duurzaam

Zon en aarde zorgen voor energie; een groot deel van materialen met een hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten hebben voorrang bij het detailleren van daken, gevels, kozijnen en andere bouwkundige voorzieningen. Regenwater wordt geïnfi ltreerd in de bodem.

 

Energie in balans

Met een team van energie-adviseurs is een installatie ontworpen voor het verwarmen en koelen van de individuele appartementen met een collectief verwarmingssysteem. Deze is aangesloten op een warmte en koude opslag in de bodem. De appartementen worden uitgerust met een vloerverwarming. Dit vloersysteem zorgt in de zomer voor het verkoelen van de appartementen. Warmtepompen leveren de energie die nodig is voor verwarming, koeling en warmtapwater. De warmtepompen, in de techniekkelder, worden gevoed door een deel van de zonnepanelen die op het dak aanwezig zijn. Een ander deel van de opgewekte zonne-energie is voor het elektra verbruik in de appartementen. Uitgaande van een gemiddeld verbruik is het jaarlijks verbruik volledig in balans met de opgewekte energie: geen of minimale verbruikslasten voor de eigenaren.

 

Frisse lucht

Ventileren in Villa Taberna door rechtstreekse aanvoer van frisse buitenlucht via roosters in de kozijnen die reageren op de winddruk. De ventilatie-unit meet de CO2 hoeveelheid in o.a. de woonkamer van het appartement en regelt de af te voeren luchthoeveelheid.

 

Garantie

De appartementen worden gebouwd onder Woningborg garantie.

 

Meer informatie leest u op: http://www.villataberna.nl

 

Ontwerp: Architectenbureau Van Erken Calandt 


Terug naar 'Te koop'