Opleveringen eerste vijf villa's Gooikerspark Deventer


DEVENTER – Vrijdag 9 april 2015 werden de eerste rietgedekte villa's in het Gooikerspark opgeleverd. Voor veel bewoners was het opleveren van een woning nieuw en daarom bood Van Laar de kopers aan om hen te laten bijstaan door Vereniging Eigen Huis. Alle bewoners van de prachtige parkwoningen maakten daar dankbaar gebruik van. Want een oplevering van een woning hoort een feest te zijn. En dat was het ook!

Wat betreft de kwaliteit van de luchtdichtheid van de woningen zit het ook snor. Middels blowerdoor-testen werd aangetoond dat er veel aandacht is geschonken aan een nauwkeurige uitvoering van de bouwkundige en installatietechnische aansluitingen. Uit metingen werd duidelijk dat er gemiddeld ruim onder de Qv-waarde van 0,3 werd gescoord, welke waarde ruimschoots beter is dan vereist in de energetische berekeningen voor het bouwbesluit.

Dat is mooi meegenomen voor de kersverse eigenaren, want dat betekent extreem lage energieverliezen door naden en kieren. Een lage energierekening dus.

Tussentijds heeft ook Woningborg nog de nodige toetsingen uitgevoerd die goed werden bevonden. Al met al een prachtige start voor de families om comfortabel te wonen in hun nieuwe villa's met een prachtig uitzicht op het Gooikerspark.