Startactiviteit in het Gooikerspark


DEVENTER - Op woensdagmiddag 29 oktober 2014 vond een gezellige startfestiviteit plaats op de bouwplaats in het Gooikerspark in Deventer. Frits Rorink Wethouder in Deventer is in zijn element dat er in de Gemeente Deventer weer een woningbouwplan van start is gegaan. Bovendien betreft het ook nog eens bijzondere rietgedekte villa’s, prachtig passend bij het park.

 

Ondanks de mist en wat lichte motregen was de opkomst prima. Kopers, omwonenden, overheidsmedewerkers en vertegenwoordigers van de bouwpartners hadden in grote getale gehoor gegeven aan de uitnodiging om het startmoment bij te wonen. Met partytentjes, vuurkorven, drankjes en hapjes had Miqa Makelaars gezorgd voor een feestelijke sfeer. En dat sloeg aan, want gesprekken werden volop aangeknoopt en mailadressen uitgewisseld.

 

De pogingen om een bouwplan te realiseren in het Gooikerspark kende al een lange geschiedenis totdat Maikel Spelt, met zijn bedrijf EFY Group uit Deventer, het initiatief als ontwikkelaar nam om de locatie op te pakken en er een woningbouwplan te realiseren. Dat werd gedaan in samenwerking met een tweetal partners namelijk Buro Duck, eveneens uit Deventer en verantwoordelijk voor het ontwerp, en Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar die het bouwtechnische deel en de realisatie voor zijn rekening nam. De samenwerking in dit bouwteam leverde prachtige vrijstaande villa’s op waarbij veel aandacht is besteed om maatwerk te kunnen maken voor de kopers, maar wel op een industriële productiewijze volgens het bouwconcept van Van Laar.

 

Het woord werd gevoerd door Maikel Spelt en Frits Rorink, waarna samen met André van Laar de symbolische starthandeling plaatsvond. Daarbij werden de handen uit de mouwen gestoken en gingen de schoppen in de grond door de drie heren.

 

Op de achtergrond is duidelijk dat de echte werkzaamheden ook zijn gestart. Gerben de Jong is projectmanager bij Van Laar en begeleid dit project. Hij ligt toe dat het grondwerk voor het heiwerk klaar is en dat men vandaag is begonnen met de boorpalen, wat ook zichtbaar is met de boorstelling op de achtergrond. Nog net te zien, want inmiddels is het donker geworden voordat de laatste aanwezigen huiswaarts vertrekken.